hiephiephoera
Door: ineke
Blijf op de hoogte en volg Ton en Ineke
15 Juni 2015 | Spanje, Plasencia
Ton jarig vandaag. We zitten al aan de wijn en tapas, voor Ton zijn verjaardag.
We zijn nu in Zumaia. We zijn net naar het strand geweest, waar het prachtig is. Het is hier aan de kust heel oud, tussen de 55 en 65 miljoen jaar oud, dat onderzoeken een groep hollanders, die studeren aan de universiteit van Utrecht.
We zijn hier gistermiddag aangekomen na een prachtige kustrit. Onderweg stoppen voor een wielerkoers van de vrouwen. Het was een belangrijke race, vertelde een fietser ons. De ronde van baskenland.
We hadden overnacht inBermeo, aan de haven, maar de politie wilde ons niet laten staan, wegens parkeeergebrek. Toen we zaterdag daar aankwamen stond alles vol. Dus aan de waterkant stonden en hebben we overnacht. Zaterdagmorgen vertrokken en we wilden naar Portegalete, waar een uitvinding stond, die een auto aan stalen kabels kon vervoeren. Niet gevonden, maar ook nergens een parkeerplaats te vinden, dus toen naar een uitzichtspunt, waar het ontzettend druk was , alleen Spanjaarden, maar vanwege het weer, weinig uitzicht.
Nu eerst naar vorige week maandag. Weggereden van de camping in Sanxenxo. We wilden door het binnenland, dus via Ourense, ponferrado kwamen we aan bij Astorga, waar we op het plaza de toros overnacht hebben, zo heettemde camperplek. Volgende dag naar Gijon gereden over de pas Pajares, 1400meter hoog, maar erg mistig. Ton was achter een vrachtwagen gebleven, dat was goed. Gijon was niet de moeite waard om langer dan 1 nacht te blijven. Dus woensdagmorgen naar Ribadesella gereden en daar 2 nachten gestaan. Plaatsje kenden we van 5jaar geleden en al die tijd heb ik aan de kerk gedacht, dus nadat we de camper neer hadden gezet a.d.haven, naast een nederlandse camper, tenminste kenteken. Want hij was nederlander, een bon-vivant van bijna 50 jaar , die een half jaar in de skihut in Scheveningen als snowboardwaxer aan het werk was, Paul zegt dat je iets een blonde vent half lang haar?.
Nu woonde hij samen met Celine, een francaise, met Kilian van 4 jaar en Jamie van 9 weken in Bretagne.
We waren eerst naar het toeristenburo gelopen over de brug, die mevrouw vertelde, dat er markt was. O leuk, Ton ging weer voor onderbroeken en een mooie paraplu gekocht, groot model, met vele baleinen, met elastiek. Toen een koffie genomen, want de kerk vertelt het verhaal voor 1euro, maar die moet je wel hebben. Dus kerk in, 1euro in de gleuf, licht gaat aan en er wordtverteld, dat 3 broers de kerk in de oorlogsjaren hebben geschilderd. Licht uit, dan weer aan en hoor je klassieke muziek en gaat om de beurt verlichting aan. Er was een echtpaar, die de camino liep, en rondkeken hoe dit kon. De volgende dag zijn we eerst links het puntje opgeweest, flinke klim, maar de moeite waard, je kunt dan naar zee kijken, smiddags naar de andere kant en nog een kerkrondje.
Heerlijk geslapen aan de haven met prachtig uitzicht.
vrijdag naar Santender gereden, waar we een prachtige parkeerplaats aan zee vonden, maar te groot bleek savonds en snachts. Er werd een racebaan gemaakt. Maar we waren eerst nog naar een kleine dolfinarium geweest. Gewoon vrij entree. De pinquins kregen eten, en vanwege de vrijdag best veel mensen.
Een Oostenrijkse camper stond achter ons, maar ging meteen weg zaterdagmorgen.
Morgen gaan we rijden, we zijn al bijna in Frankrijk, dus dat scheelt, eerst nog stukje kustweg, dan snelweg.
o ja we deden vanmorgen onze verduisteringsgordijnen open en zagen alleen maar autos. Op de camperplek. Het goor, dus de eerste 2uur binnen zitten lezen. Nu een wijntje en tapas, ton had champignons op broodje en ik auberginelasagne, echt heerlijk. We gaan voor de 2e ronde.
dag allemaal tot thuis, dan sluit ik deze heerlijke reis weer af.
We hebben het fantastisch gehad, maar thuis heeft toch ook weer wat.
bedankt voor al jullie mails
liefs van ton en in
15 Juni 2015 - 14:13
Jofra:
Zijn niet voor niets snel teruggegaan hebben woensdag nog een uurtje met bart gepraat ,vrijdag is hij overleden .jammer maar ja !!!! Dus conclusie genieten en pakken wat je kan .tot in nederland -
15 Juni 2015 - 15:01
Fred:
Hi Ton ( en Ien ),
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Nog vele jaren erbij in goede gezondheid. Neem er nog 1 vanavond, maar drink met mate. Dat is goed voor je gezondheid.
Goede reis verder terug naar huis en rij voorzichtig.
Groetjes Fred
(vanuit Kos ) -
15 Juni 2015 - 17:14
Roelien:
Hallo Ton en In
Hartelijk gefeliciteerd geniet ervan
Goede reis terug en ineke ik zie je weer op de sportschool
dat is weer gezellig ,wat hebben jullie een mooie reis gemaakt ,zou straks wel weer afzien zijn .
zoveel gezien en al die vrijheid is vast weer wennen.
groetjes
Roelien -
15 Juni 2015 - 17:33
Hanneke:
Hieperdepiep hoeraaaa! Van harte gefeliciteerd Ton! Maak er een mooie dag van, en proost op jou vanuit een zonnig en fris Mijdrecht, xx -
15 Juni 2015 - 19:20
Jan En Ineke:
Hallo Ton en Ineke,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren camperplezier erbij.
Wij hadden vorige week ook wat te vieren.
Onze Aniek is voor haar gymnasiumexamen geslaagd en hoe, summa cum laude.
Nu hoeft ze niet ingeloot te worden in Utrecht voor haar studie.
Ook de jongste, hoewel geen hoogvlieger, heeft het heel goed gedaan. Dus iedereen kan verder het colgende jaar.
Geniet nog van de terugreis en tot ziens weer in Almere.
Jan en Ineke -
15 Juni 2015 - 21:00
Hans:
Allereerst nogmaals van harte gefeliciteerd, Ton ik heb je vanmorgen al om 8.15 uur per sms gefeliciteerd. Jullie kunnen weer terug kijken op een prachtige vakantie en wij hebben genoten van de verhalen, wordt het nog in boekvorm uit gegeven? Doe rustig aan naar huis toe en geniet er nog even van. Het zal weer fijn zijn om elkaar in levende lijve te zien. Fijne avond we proosten nog even. Liefs Hans en Emy -
15 Juni 2015 - 21:22
Marieke En Jeroen:
Ton, nogmaals van harte gefeliciteerd!!!!! Voor t komend jaar veel zon, vakantie, liefde, lekker eten, wijntjes en plezier gewenst!! Zoen xx -
15 Juni 2015 - 23:49
Maaike:
Beste Ton, van harte gefeliciteerd. Wat een prettige bestemming om je verjaardag te mogen vieren. Geniet ervan! Lieve groet, uiteraard ook aan Ineke, van Maaike xxx -
16 Juni 2015 - 10:45
Henk Koeslag:
Hoi Ton en Ineke,
Hartelijk gefeliciteerd met Ton zijn verjaardag. Neem het er m aar goed van met alle lekkers.
Henk.