bijna dezelfde temperatuur in Nederland als in Spa - Reisverslag uit Almere-Buiten, Nederland van Ton en Ineke Joustra - WaarBenJij.nu bijna dezelfde temperatuur in Nederland als in Spa - Reisverslag uit Almere-Buiten, Nederland van Ton en Ineke Joustra - WaarBenJij.nu

bijna dezelfde temperatuur in Nederland als in Spa

Door: Ineke

Blijf op de hoogte en volg Ton en Ineke

01 Juni 2017 | Nederland, Almere-Buiten

Lieve allemaal,
we zijn weer heelhuids thuis na 5687km met de camper gereden te hebben.
Gistermiddag, woensdag 31 mei waren we om 13.00uur thuis.
camper leeggehaald en Ton heeft de buitenkant al gewassen. De 2e was zit in de machine. De post is al uitgezocht.
Arie en Rita zijn vanmorgen vroeg weggegaan naar Engeland, dus ze nog even gedaggezegd.
Het was de trouwdag van Aart en Marijke, dus pioenrozen met kleine bloemtjes gekocht en gebracht en kop koffie gedronken.
Bij Petra gegeten, lekker gewokte spinazie en gehaktbal en kleine aardappeltjes uit de oven.
Heerlijk geslapen in ons eigen ed, in de camper slapen we ook prima, maar het was heel warm, dus de camper kon savonds niet goed afkoelen. Geen lekker windje zoals hier!
We zijn zaterdagmorgen van de camping weggegaan en naar Logrono was 10km. Boodschappen gedaan voor de terugreis en Logrono in. Dat was gauw bekeken, het ce trum was vrij klein. Maar er was van alles over de wandelaars van de Santiago de Compostela. Hier stond een mooi beeld. Overal is de route aangegeven.
Na een nee 2 biertjes, 2 tapas zzeiden we zullen we maar teruggaan en doorgaan naar Pamplona. Dat hebben we gedaan. Mooie rit met glooiingen en de Rioja wijn komt uit het gebied van Logrono, dus veel wijnranken.
Pamplona zijn we doorgereden, geen camperplek en ook geen plek aan het water, wat we gehoopt hadden.
Toen waren we van plan door te rijden. In ene zagen we een paar campers, daar zijn we ook gaan staan. Het was verschrikkelijk warm en benauwd, geen wind, dus buiten in de schaduw gaan zitten.
s Nachts was er een flink nachtleven, dus weinig geslapen!
Zondag op weg, wegnummer 135 richting Saint Jean de Pied. Het was flink stijgen en dalen, scherpe bochten. Maar o jee, de fietsers van de Santiago de Compostela gangers hadden het heel zwaar. Op hun kleinste versnelling de berg op, niet 100meter , maar flink eind!
Onderweg nog een opstoppi g, of demonstratie dachten we. Met politiebegeleiding ging een aantal auto's. Wij moesten erachter blijven en toen we mochten passeren, zagen we dat zij langs de kant stopten en uitstapten. Wat het geweest is? Maar 1 auto was zo de greppel ingereden met zijn linkerkant. Zo scheef, dat ik denk, dat hij niet meer uit kon stappen, dat de auto anders op zijn kant zou gaan.
In Frankrijk wilde Garmin, dat we de autoroute zouden rijden, maar wij wilden route nationale.
En dat hebben we gereden. Tot Bergerac, dat wilden we graag en dat is gelukt. Een hele mooie camperplek met eigen stukje gras om de stoelen op te zetten.
in ene kwam de buurvrouw, waarvan we dachten dat ze uit Ierland kwam, vragen in het Nederlands, of we inderdaad uit Nederland kwamen. Zij was geboren in Kerkrade, haar ouders verhuisden naar Maastricht. Toen ze 5jaar was, is het gezin geemigreerd naar Australie! We hebben een hele tijd gekletst. Zij was deurwaarder in Australie geworden, had 4 zoons en haar 95 jarige moeder leefde nog. 1000kilometer, 2 dagen rijden, van elkaar vandaan.
Nu hadden ze via een stichting geruild van camper. Hun uit Ierland, de Ieren waren naar Australie om daar 6 weken in Pat haar nieuwe camper door Australie te rijden.
Tina, de hollandse was samen met Pat voor 2,5maanden in Europa. 6 wekenmet de camper en verder op andere manieren.
Volgende dag naar Orleans gereden, een beetje s oezelige voorstad van Orleans, daar was de camperplek. Een autobuscamper stond er al uit Nederland, echtpaar met een oude golden retriever en een pup van 12 weken.
Dinsdag op naar Parijs, we gingen weer een keer via de periferique. Druk, druk, druk. Maar wat wil je op dinsdagmorgen 10.30u. Maar de Fransen reden keurig netjes, alleen de motorrijders, vlogen overal tussendoor. Met een flinke snelheid! Maar we zijn er weer uit gekomen. Tot Maubeuge, toen camperplaats in Boussois. Hele mooiverzorgde plaats vlakbij kanaal, plaats voor 4 campers, maar 3 bezet. Klein plaatsje, maar smorgens heeft Ton bij de bakker heerlijk stokbrood kunnen kopen voor 60cent per stuk. Ze pasten niet in het bovenkastje!
Woensdagmorgen dachten we zo naar Mons te kunnen rijden, maar Garmin had een andere route. Nou een stuk weg was zo slecht, dat zelfs Garmin na 2kilometer een andere weg gevonden had.
Maar aan alles komt een eind, dus de weg veranderde in de snelweg. Om 13.00uur waren we thuis. Heerlijk weer, dus weer heelhuids thuis.
Dit was het weer, de vakantie van 2017 naar Spanje , eiñdelijk Madrid en de andere steden gedaan. Voor volgend jaar liggen de plannen al klaar!
Een dienstbededeling, we vieren onze verjaardagenzondag 25 juni, dus op onze trouwdag, gewoon van smiddags 16.00uur tot .............¿
Dank voor het lezen en de berichtjes terug.
Een fijne vakantie voor de komende vakantiegangers en kom veilig weer thuis.
liefs van Ton en In

• 01 Juni 2017 - 18:31

Laura En Ab:

Welkom thuis in het zonnige Nederland. 25 juni staat genoteerd.

Lieve groetjes, Laura en Ab

• 01 Juni 2017 - 21:32

Jofra:

Zitten nu in het koude noorwegen nadat we eerst een deel zweden hebben gezien . Doordat het reizen van lange afstanden met frans niet ging hebben we besloten om niet te ver te gaan . We zijn nu bij dombas in een overweldigende natuur , maar koud . We gaan nog via geiringen en dan langzaam naar zuiden . Sorry dat we verjaardagen niet genoteerd hebben ....dus nog van harte .

• 05 Juni 2017 - 10:02

A.vredenbregt@kpnplanet.nl:

Hoi Ton en Ineke,
    Welkom thuis, Wat hebben jullie veel gezien in Spanje.
    Goed dat jullie weer heelhuids thuis zijn, ook wel weer lekker in je eigen bed.
    Het was hier de afgelopen weken fantastisch weer, dus veel gefietst, vooral in de noordkop van Noord holland, Groote keeten, den Helder, zo lekker rustig.
    Een paar keer lekker uit eten geweest met de kinderen, , Linke Loetje in Schagen, een aanrader.
    Op 25 mei gaat onze boot van Venetie naar Igoumenitsa
    Zaterdag haalt Bram de caravan
    Hij is nu druk doende om alle campings voor onderweg, Basel, Locarna in de tom tom te zetten
    Groetjes Bram en Anneke

Verslag uit: Nederland, Almere-Buiten

vakantie 2017. bonjour et au revoir

Lieve allemaal,
Eindelijk de 1e mail. Toen we zondag op de camping in Javea aankwamen, lag internet van de provider eruit, dus geen verbinding.
Gisterenavond pas de kaarten voor internet gekocht, maar de verbinding was nihil. Ik was bezig met verhaal en internet stopte ermee.
Nu vanaf het vertrek. Eerst tot 4 uur op het stemburo, best druk, toen naar Schagen voor Jose haar verjaardag. Gezellig de hele familie weer gezien en Barry maakte voor ons nog heerlijk vlees op de barbecue.2kruiken nodig om warm te worden in bed. Om 7.30 uur op pad. Om 10.00u gingen we de Nederl-Belgische grens over. Om 15.30uur op de camperplaats Millery, tussen Metz en Nancy. Zeker 10campers waren er om te overnachten.
Vrijdag de tolweg op tot Remoulins, tussen Orange en Nimes. Prachtige weg met bloeiende fruitbomen?Hele leuke plek bij de brug. Dorp door, daar was de Lidl, stukje roquefort et stukje gruyère kaas voor de volgende ochtend op het verse stokbroodje bij de bakker. Marlou, ons vriendinnetje, had heerlijkbroodje met rozijnen gebakken voor onderweg. Zaterdag Spanje in, overnacht bij de delta van de ebro.zondag het laatste stuk. Heerlijk weertje, s nachts voor Ton niet koud, maar ik heb electrische deken aangehad.
Meteen op de camping kwamen we Gera en Jan, onze Nederla ders, die in België wonen tegen, met Harrie en Bep, ook 2 overlopers. We hebben een heerlijk grote plaats bij de Belgen. Maandag boodschappen gedaan op de fiets en vandaag, dinsdag, geluncht met zijn 8en bij Scallops, waar Gera en Jan zondags hadden gegeten. Je krijgt dan bonnen om te ontbijten, binnen3dagen te gebruiken. Heerlijk onder de bomen, english breakfast, als lunch. Via de boulevard en de haven de lunch er weer afgelopen. Zo ben je uren verder! Oja voor de sporters: komen we het straatje inrijden waar we aan staan, wie zie ik Jannie, nu uit Huizen. Vanmorgen even met haar gesproken. Druk, druk, druk, verbouwing, maar ze komt langs. Mist ons nog, want in Huizen nog geen clupje zoals wij gevonden!,,
de hartelijke groeten van ons 2en voor iedereen.
liefs ton en in