we zijn nu in Albir, camping cap blanc, aan zee
Door: ineke
Blijf op de hoogte en volg Ton en Ineke
27 April 2014 | Spanje, Xàbia
Hier alles oke! Wifiverbinding is erg instabiel, dus fotos gaat echt niet lukken.
Wat hebben we gedaan?
Met Petra naar Isla Plana, prachtige terrassencamping met uitzicht op zee, heerlijk zwembad met zeewater, prachtig aangelegd.
Tot donderdagmorgen gebleven, toen naar Mazzaron gereden,10km verderop.
Heel stuk langs boulevard gewandeld, we dachten dat er markt was, ja een kunstmarkt die nog niet open was.
Op de terugweg heeft Petra ons op een heerlijk ijsje getracteerd. Alle smaken van elkaar geproefd.Heerlijk.
Toen naar Cartegena gereden, de winkels waren op enkele na dicht.
SAvonds konden we vanaf de camperplaats de stad inlopen voor de processie Il Silencio. Het was echt pikkjedonker, toen de processie begon.
Rijen dik, met pratende kinderen en mensen die ssssssssst zeiden, wat niet hielp bij die kleintjes.
Het duurde een uur wel, vooral de beelden met brandende lampjes en echte bloemen waren mooi en daar loopt zo 60man te tillen, voetje voor voetje komen ze vooruit, het is mooi dat te zien.
Petra was op een trap gaan staan en heeft de mooiste fotos.
We waren om half twaalf weer terug.
o ja op de heenweg passeerden we een el corte ingles, warenhuis. Daar heeft Petra nog een Desiguel rok gekocht.
Vrijdagmorgen naar Santa Pola gereden, een camperplek, maar wel op electra, toilet, douche en wasmachine.
Zaterdag Petra naar het vliegveld gebracht, ze was heel snel over.
Wij zondag gewassen en alles gelucht
Maandag naar Murcia gereden, via het palmenbos, Bram en Anneke, in Murcia bij de rivier op een parkeerplaats gaan staan. Fietsen eraf en de stad in. Perfect langs de rivier, de 1e keer gezocht, maar gevonden. En de toeristeninformatie over de lentefeesten gevonden.
S avonds was er meteen een kinderoptocht. Het duurde 1,5uur, ontzettend leuk. En die kinderen maar snoepjes gooien naar de kinderen aan de kant.
De volgende dag was er om 10uur een buitenmis op het plein van de cathedraal. Niet te harden, bloedheet. Maar indrukwekkend zoveel mensen.
Tegen de avond was er een optocht voor de groente en fruit die in de omgeving van Murcia groeit. Die mensenmassa was onbeschrijvelijk. We hadden een plekje voor de brug, de hele tijd bleven de mensen achter ons langslopen. Hilarisch waren de paarden, ezels, met kar, koets, die tegen de brug opmoesten met een vaartje. Geweldig om naar te kijken.
Als laatste waren er grote wagens die met alles gooiden!
Aardappels, sla, je wil niet weten wat allemaal.
Die mensen voor ons kregen alles wat wij vingen maar niet konden vastpakken. Maar een krop ijsbergsla werd speciaal naar Ton gegooid!
Woensdagmorgen zijn we vertrokken van Murcia, weer naar de kust, want het was warm!,
We staan nu aan zee, de 1e keer in zee was op zijn hondjes, want er liggen kiezels ook in het water. Het deed zeer aan je voeten!
De volgende dag bij de chinese winkel waterschoentjes gekocht, gisteren ging het hartstikke goed, maar het zeewater is nog koud!
Vanmorgen zijn we naar de markt geweest, weer verse doperwtjes gekocht, ze al gedopt en in de vriezer in 2 porties.
Dus we vermaken ons prima!,,, Ton heeft een lekker visplekje aan de pier bij Altea.
Dinsdag of woensdag gaan we naar Oliva. De Spanjaarden hebben 1mei vrij, dus daar moeten we rekening mee houden.
iedereen de hartelijke groetjes, bedankt voor de berichtjes terug
liefs tot de volgende keer
27 April 2014 - 14:52
Petra:
Hahaha pa kreeg een krop ijsbergsla naar zijn hoofd?! Veel plezier aan het strand! xx -
27 April 2014 - 15:28
Hanneke:
Zo te lezen, genieten jullie weer volop van het Spaanse vakantieleven! Lekker hoor! Hier ook alles goed, maar aanzienlijk minder warm dan bij jullie.... Geeft niet, alles op z'n tijd.
Genieten jullie maar lekker daar, tot het volgende verslag, xx -
27 April 2014 - 18:04
Henk & Wil Joustra:
Beste Ton en Ineke
Het is hier wat minder geworden met het weer, maar dat mag de pet niet drukken.
Vanmorgen weer heerlijk in s, Graveland gewandeld twee reeen gezien ,stonden rustig te grazen.
Het is nu wel erg mooi in s,Graveland met al die bloeiende rododendron ,n lust voor het oog.
Gaan waarschijnlijk 9 mei richting Epse met de caravan ,kunnen dan wat makkelijker naar huis
voor verschillende zaken.
Hier gaat alles wel wat beter.
Ton gelukkig dat ze een krop sla naar je hoofd gooide ,en geen zak aardappelen ,daar moet je toch niet aan denken .
Maar jullie hebben het nog goed naar jullie zin.
Wij wensen jullie nog een heel mooie en fijne tijd
liefs v.u .St Jan .Henk & Wil -
28 April 2014 - 10:28
Ger En El:
Hallo Ton en Ineke,
Een heel verhaal maar jullie genieten ervan en ga zo door voor ons schiet de tijd ook al op om naar Zuid Limburg te gaan.
Het weer is hier goed niet veel regen in deze streek maar in de rest van het land valt meer regen dan hier .
Ik weet niet of dit al eerder heb verteld maar deze reactie komt naar jullie toe via mijn laptop.
Deze moest ik aanschaffen omdat de laptop van de club niet goed meer werkte en de club geen geld had om een andere te kopen en heb ik er een gekocht want die heb ik nodig om de uitslagen van de kaartclub te maken en door te sturen naar de redactie van de club.
Voor mij is het ook makkelijk ik hoef nu niet steeds naar boven naar de andere computer.
Nou luitjes geniet van jullie reis let goed op je zelf en tot schrijvens.
Groetjes El en Ger -
29 April 2014 - 17:39
Laura En Ab:
Mooi reisverslag. Ik kan er wel uit lezen dat jullie genieten. Heeeel goed!
Jullie hebben natuurlijk wel de allereerste Koningsdag gemist! Was heel gezellig en natuurlijk had Laura ook weer haar jaarlijkse uitje. Stond om half vijf op, moet je maar leuk vinden.
De dag is heel goed verlopen, gelukkig.
Wij zijn ook aan het aftellen. Nog 5 weken en dan op naar Schotland.
Ole en veel liefs,
Laura en Ab
01 Mei 2014 - 10:13
Jan En Ineke:
Hallo Ton. En Ineke
Pas nu je bericht gelezen. Jullie vermaken je prima zo te lezen. We wensen je nog veel plezier en een veilige thuiskomst.
Groetjes, Jan en Ineke -
02 Mei 2014 - 19:38
A.vredenbregt:
Hoi Ton en Ineke,
Mooi om over al die fijne plekjes te lezen waar jullie geweest zijn.
Geniet er nog even lekker van.
Hier is het nu weer koud en de zon laat het ook behoorlijk afweten deze week.
Volgende week de laatste oppasdagen, voorlopig, Anneloes gaat dan met zwangerschapsverlof
Wij weten nog niet wat en/of we iets gaan doen in Mei., Bram moet eerst nog spelen op 5 mei in nhet Westerpark en de verjaardag van Finette, 10 mei kunnen we ook niet overslaan. Daarna zien we wel
Doe rustig aan, elke dag een stukje , zo kom je bijna vanzelf weer thuis.
Lieve groeten van Anneke