paradijsje in javea
Door: ineke
Blijf op de hoogte en volg Ton en Ineke
31 Maart 2013 | Spanje, Valencia
Via buurtjes van de oude camping zijn we aan deze camping gekomen. Het is hier echt spaans! Maar met prachtig sanitair,dus lijkt het of we thuis zijn en we voelen ons hier thuis.
We staan hier met engelsen,duitsers en spanjaarden en nederlanders en belgen.
Het weer is wisselend,iedere dag flinke wind is gunstig!S'nachts wind waar je wakker van wordt,gunstig. Vandaag bewolkt,gisteren heerlijk weer is20plus.,morgen is de verwachting ook alle zon!
Met ons 1e rondje op de camping raakten we aan de praat met een nederlands echtpaar op een prachtige plek:uitzicht op de sinaasappelboomgaaard van pepe, hij staat iedere dag bij de ingang van deccamping.
5kilo hand voor 3euro. Heerlijk!
Er is een strand met een boulevard, die zo nieuw is!
En het oude stadje javea. Niet ver,maar aardig steil!
Dus we zetten bij de ingang2e rotonde de fietsen aan een niet dikke paal,anders is het kabelslot te kort.
En dan naar boven.
Vrijdagavond was er een processie, maar ook een kunstmarkt.
De kunstmarkt is het hele paasweekeinde met allerlei festiviteiten.
Vandaag kwamen we de engelse buurtjes beth en john tegen,we hebben met z'n niet4en wat genomen.
Gisteravond vroeg de andere engelse buurvrouw of we kwamen,want ze hadden een muziekavond,stoel meenemen. Heel gezellig gezeten en gedanst. Twee spaanse kinderen kwamen we kijken en meedansen.
Een kus als bedankje kregen we. Alan speelt gitaar en zingt heel goed en angela zijn vrouw,speelt accordeon.
De spanjaarden is één grote familie,dus het eten is ook gezamenlijk.
We zijn van plan aan het eind van de week naar granada te gaan,maar het is daar slecht weer,dus we wachten hier op beter weer.
Mariek hartelijk gefeliciteerd met je hebt45e verjaardag,een rustige dag,want je hebt het gisteren al gevierd.
Tinie en miel, is het achterkleinkind er nog niet?
Dankjulliewel voor de reacties.
Er staan een paar rare woorden in het verhaal,dat komt niet door ton z'n sangria ,maar de tablet maakt ze.
Tot de volgende keer
Liefs
De spanjaarden is een grote familie,die het eten gezamenlijk doen,dus
ant halverwege de markt was er file vanwege de processie die langskwam.
31 Maart 2013 - 17:29
Petra:
Hallo liefjes,
Was leuk weer even met jullie bij te kletsen vanmorgen, ondanks de onderbrekingen door de slecht verbinding (misschien kwam het door de sneeuw in de lucht?....)
Geniet lekker en als het nou niet zo warm is in granada betekent dat jullie makkelijk een lekker cassata ijsje mee kunnen nemen in de bus en naar de camping om in t vriezen voor mij ;-)!!!
Geniet nog lekker van Javea en tot over 2 weekjes!
Dikke zoenen van mij -
31 Maart 2013 - 17:46
Erwin:
Leuk en klinkt allemaal goed!
Geniet en grtz
Erwin -
31 Maart 2013 - 18:33
Erica:
Hola queridos dos,
Jullie ook nog fijne Paasdagen. Als jullie de verstopte eieren niet snel vinden, zijn ze vast dubbel gebakken.. Hebben we hier gelukkig geen 'last' van. Gelukkig wel een heerlijk zonnetje, maar fripz.
Handig ;) dat jullie gewoon hand per kilo kunnen kopen, zo kom je in elk geval geen handen tekort op vakantie. Het klinkt allemaal erg gezellig met die Spaanse sferen zo. Blijf er maar lekker van genieten!
XXX -
31 Maart 2013 - 19:37
Herman En Marga:
Hoi Ton en Ineke,
Klinkt geweldig. Ben als ik die temperatuur lees stinkend jaloers. Zet de kachel maar weer een graadje hoger. Geniet er maar van ik neem wel een zonnebankkuurtje. Fijne paasdagen nog gewenst van Herman en Marga -
01 April 2013 - 15:06
Henk & Wil. Joustra:
Hai Ton & Ineke
leuk te horen dat jullie het goed naar je zin hebben,en ook nog goed weer hebben.
Het is hier ook best uit te houden,mooi zonnig .Hebben net eieren gezocht maar niets gevonden,waarschijnlijk ook niet verstopt.
Wij wensen jullie nog fijne dagen ,en geniet er maar van.
Hartelijke groetjes v.u de St .Jan -
01 April 2013 - 15:09
Maaike Warmer-Polman:
Dag Ineke (en Ton),
Wat leuk om op zo'n manier weer met jullie mee te mogen reizen! Elk verhaal is weer een welkome aanvulling op het gewone dagelijkse leventje hier in in Almere dat zich onveranderd voortzet in enige koude (hoewel vandaag zowaarlijk het zonnetje schijnt). Wij hopen op net zulke temperaturen als die waarin jullie verkeren.
Wat maken jullie toch een boel mee en het gemak waarmee jullie contact maken met een ieder om jullie heen, zorgt ervoor dat jullie niet alleen voldoende aanspraak hebben, maar ook leuke en muzikale (zoals hierboven omschreven) avondjes. Het bewegen op de sportschool heb je ingeruild voor dansen op de camping. Wellicht wordt dat nog eens een nieuwe hype, haha.
Alle gekheid op een stokje, het is jullie van harte gegund. Geniet ervan, dan geniet ik van jullie vakantieverhalen....!
Liefs, Maaike -
01 April 2013 - 15:29
Laura En Ab:
Het klinkt allemaal heel gezellig en dat is ook de bedoeling. De Paasdagen zitten er al weer bijna op en het weer is ondanks de kou best aardig (lekker zonnetje, maar wel uit de wind blijven).
Blijf lekker genieten en we kijken uit naar jullie volgende belevenissen.
Lieve groetjes
Laura en Ab -
01 April 2013 - 17:29
A.vredenbregt.:
Hoi Ton en Ineke
Wat leuk te lezen dat jullie het zo gezellig hebben. Wij waren ook eens heel lang geleden in Javea, En ik herinner me nog het hoog liggende plaatsje. Moraira is ook gezellig en weet je wat je ook beslist moet doen Fietsen door het palmenbos in Elche, dat ligt iets onder Alicante.
Hier is alles weer rustig, nieuw kleinkind, je vergeet hem bijna. Met Bram is het ook weer rustig gelukkig, Het ontwikkelen van nierstenen schijnt in je genen te zitten. Wij gaan weer naar Griekenland op vakantie. Loes en Roeland gaan met het vliegtuig, wij met de boot en de caravan. Zo Vormen wij weer de achterwacht, kunnen we wat spulletjes voor ze meenemen. We gaan 3 weken met ze naar dezelfde camping in Stoupa. Kaarten mee en boeken mee. Ze mogen af en toe onze fietsen lenen en we passen af te toe voor ze op. Verder gaan we aankeutelen daar.
Ineke. doe voorzichtig met al die stijle weggetjes daar. Verder veel genieten Het is hier vandaag, 2e paasdag de eerste zonnige 'lentedag'. Wij hebben gewandeld in het Vondelpark.
Voor jullie nog veel plezier en rustig aan.
Hartelijke groeten Bram en Anneke -
01 April 2013 - 18:10
Hanneke:
He, wat klinkt dat allemaal weer heerlijk, en dan ook vooral die temperatuur :-) Hier is het nog steeds knetterkoud, maar vandaag was (is) het wel prachtig zonnig! Maar een graad of 25 erbij zou welkom zijn hoor!!
Intussen zitten alle vrije dagen er voor mij weer bijna op, ruim vier dagen minivakantie beviel me prima hahaha. Maar morgen dus weer druk aan de slag, ook prima hoor!!
Leuk dat Peet jullie binnenkort komt bezoeken he! Zou best mee willen hahaha.
Verder niet veel nieuws te melden, alles gaat prima hier.
Ik wens jullie nog heel veel gezelligheid en mooie dagen, geniet er van!
Veel liefs, xx -
01 April 2013 - 19:33
Ineke En Jan :
Hallo Ineke en Ton,
We lezen dat jullie veel genieten van zon en lekkere temperatuur.
Zon hebben we wel maar koud.
Jullie gaan toch niet naar het deel waar het nu zo slecht is. Horrorverhalen in de krant.
Wel, Spanje is groot genoeg.
Nog heel veel plezier.
Jan en Ineke -
02 April 2013 - 11:33
Marieke (ex-jarige Job):
Dag lieverds, goed te lezen dat jullie aan alle kanten genieten! En slim besluit nog even op t goeie weer te wachten voordat jullie naar Granada gaan! Peet mag over een paar weekjes bij terugkomst hier in NL voor wat meer warmte zorgen, want zoals jullie kunnen lezen zijn we die kou hier best wel zat. Ook vandaag wel weer een prachtig blauwe hemel.. maar met 3 graden is t zeg maar.... KOUD!! Genieten jullie nog maar lekker verder daar van al het moois, lekkers, de zon en de warmte.. dikke kus xx -
03 April 2013 - 10:24
Hans:
Lieve ton en Ien leuk om weer even bij te kletsen geniet met volle teugen, ook nu schijnt het zonnetje maar het is maar 3 graden.Het is toch weer genieten natuurlijk zitten we allemaal op warmer weer te wachten maar een beetje geduld, het komt echt wel.
Het enige wat telt is dat jullie het naar de zin hebben en een hoop gezellige mensen ontmoeten.
Ben met de paas in Maurik geweest was erg gezellig we zijn er 1e paasdag heen gereden na Marieke haar verjaardag gevierd te hebben.
Veel liefs van ons Hans en Emy
07 April 2013 - 11:30
Roelien En Ben:
Hallo lieve Ineke en Ton
Wat een leuk verhaal en wat zien jullie veel.
Genieten is dat, en wij maar in de kou zitten,hier snakt iedereen naar mooi weer.
Op de sportschool is het nogsteeds leuk,ik mis je wel het is altijd gezellig als jij er bent.!!!
wij wensen jullie nog heel veel mooie dagen geniet maar lekker
groeten van Ben en Roelien -
07 April 2013 - 11:30
Roelien En Ben:
Hallo lieve Ineke en Ton
Wat een leuk verhaal en wat zien jullie veel.
wij wensen jullie nog heel veel mooie dagen geniet maar lekker
groeten van Ben en Roelien