Het feest van de 3 koningen!!
Door: Ton en Ineke
Blijf op de hoogte en volg Ton en Ineke
08 Januari 2023 | Spanje, Xàbia
Lieve allemaal, dank voor jullie appjes en mailtjes.
We zijn al gewend aan 2023!
We hebben op vandaag na,nog steeds prachtig weer. Blauwe lucht,zon schijnt. Maar kachel ook afentoe aan. De ene keer gas,de andere keer het electrisch kacheltje.
We hebben donderdag 5 januari de 3 koningen optocht meegemaakt. Om 5 uur kwam de boot aan in de haven. En een drukte....Fransen,Engelsen, onze buur Duitsers, onze buur Amerikaanse met Pierre, en Nederlanders,maar natuurlijk ook Spanjaarden. En Christina met man en dochter waren ook naar de optocht. Er worden snoepjes gegooid en karren met kadootjes,die savonds thuis uitgepakt worden. Wat de betekenis is van de groepen is me nog niet duidelijk,maar prachtige kleding. En een groep,die puntoortjes aan hun oren hadden! Naderhand hadden ze een lichtbol en een lint,waar ze mee zwaaiden.
We hadden smiddags al nasi gegeten,dus toen we om 19.00 uur terugkwamen hebben we nog een broodje gegeten.
Vrijdags zou Ton naar de Lidl gaan en ik naar de Mercadona. Ton was al snel terug,zei iets,maar ik verstond niet wat hij zei. Later stond ik even bij Gera en Jan en die zeiden: je kunt geen boodschappen doen,het is een feestdag,alles is dicht! Oooooohhhh! Kwartiertje later kwam Gera, ik heb zuurkool,dat lusten jullie toch wel,kom maar bij ons eten. Alleen 2 aardappelen had ze nodig. Half vijf eten,anders wordt het te koud in de voortent! Heel gezellig en nog een kliekje over voor bij het andere kliekje!! Ja, zo gaat dat!
Zaterdags had Ton preisoep gemaakt en heeft ie pannetje naar Jan en Gera gebracht!
Zo dat was onze week. Goede komende week voor iedereen! Tot de volgende keer!
Liefs van ons
09 Januari 2023 - 10:26
Ab En Laura Borgstede:
Hallo Zus en Zwager,
Jullie boffen maar met het mooie weer. Hier regent het veel, maar de temperatuur is redelijk voor de tijd van het jaar.
Lijkt ons wel leuk om zo'n festiviteit mee te maken en natuurlijk ook nog gezellig.
Ondanks de feestdag heb ik niet de indruk dat jullie eten (en drinken) te kort komen.
Veel plezier verder en tot het volgende verslag.
Lieve groetjes,
Laura en Ab
09 Januari 2023 - 10:26
Ab En Laura Borgstede:
Hallo Zus en Zwager,
Veel plezier verder en tot het volgende verslag.
Lieve groetjes,
Laura en Ab