Badajoz 2
Door: Ton en Ineke
Blijf op de hoogte en volg Ton en Ineke
10 November 2024 | Spanje, Badajoz
Lieve allemaal, dankjulliewel voor jullie reacties.
We genieten van Badajoz. We staan prachtig aan de rivier en de oude brug. Achter ons hebben we gisteren ontdekt is een hele grote Mercadona.
Het aparte is,dat je de karretjes niet mee naar buiten kan nemen,dan blokkeert ie. Wij waren op de fiets en Ton heeft fietstassen,dus perfect,nee hoor,fiets naar het karretje en toen geladen. Kennen ze in Nederland niet,volgens mij.
Boodschappen naar de camper en opgeborgen. Toen nog even kijken of we de overdekte markt konden vinden in het oude centrum. Tussen de 2 bruggen aan de overkant. We stopten of we de ene of de andere straat in moesten. Ik het gevraagd aan man met hond. Hij moest zijn mobiel erbij pakken. Ton het plaatje laten zien en toen zei hij oh deze straat. Politie stond er leek dat er werkzaamheden waren.en dat een busje in een gootje was gereden,dus die kant kon geen auto door!
Wij lopend en we zien het gebouw van de bibliotheek dus geen overdekte markt meer!
Toen naar de kerk en het mooie pand gelopen,daar waren net aangeklede mensen. Half uurtje gewacht,geen bruidspaar,dus weer verder gelopen!
Toen we de 1e keer naar Badajoz reden op de fiets,zagen we allemaal hoge heren in uniform en enkele dames staat voor het Stadhuis op Plaza Espagne. 4minuten stilte vanwege de vele doden en vrijwilligers van Valencia en de andere getroffen steden.
Ja we genieten van Badajoz,het park waar altijd mensen lopen en joggen. Vooral savonds moeders met kindjes als het donker gaat worden.
En dat is om 18.40uur,de verlichting is dan al aan op de brug. De camperplaats is iedere dag helemaal vol en dan zijn er om 22.00u nog campers die een plaatsje zoeken...
Er is nog een camperplaats aan deze kant bij de universiteit, maar verder geen voorzieningen.
Zo dat was het weer voor deze week.
We zijn gezond,drinken een sangria met citroen en eten vers en hebben nog steeds Nederlandse opperdoes aardappelen.
Liefs voor jullie van Ton en In
10 November 2024 - 13:35
Anneke Vredenbregt :
Hoi Ton en Ineke, blijf lekker genieten van alle mooie plekjes in Spanje.groet Anneke.
10 November 2024 - 16:45
Hans:
Lieve Ton en Ien, jullie genieten er wel van en blijf dat zolang als het kan doen. Hier vandaag somber weer 8 graden maar het was heerlijk in het bos en gelukkig niet druk. Het is nu 16.40 en volop licht aan in huis dat is minder, maar goed dat we dat niet zelf kunnen regelen. Ga verder met genieten en maak er wat moois van want de tijdt vliegt voorbij. Dikke knuffel Hans
10 November 2024 - 16:54
Petra :
Leuk zo de foto's bij het verhaal!
12 November 2024 - 14:42
Henk Joustra:
Het is vandaag mooi zonnig en lekker van temperatuur nog lang geen winter gevoelens . Als we zo de winter doorkomen vindt ik het best.
alles goed bij jullie ,geen last van slecht weer.
had van de week een lekke band ,is best nog wel een klusje zo een wiel
wisselen ,was een mooie oefening.zat een kruiskop schroef in .
wij wensen jullie een lekkere tijd in Spanje .maak er iets moois van.
veel liefs van uit Mijdrecht .